Dara Helvétský kříž

výlet Drážďany

16.07.2013 22:05

Vlakem do Drážďan a zpět :-)

Na výlet jsme zvolili úterý - přeci jen je všude méně lidí než o víkendu a tak nejen prohlídka města, ale i cestování vlakem příjemnější. Něco o cestě a jízdném:

jízdenka Labe-Elbe 200Kč na osobu, 400Kč pro až 5 lidí, 90Kč pro jízdní kolo nebo psa (pouze uvedeno v tarifu VVO odstavec 4.5, pokladní DB věděla, prodala, ČD čerpají pouze z německých info letáků, kde je pouze jízdní kolo). Tím může u českých dopravců vzniknout problém s neuznáním psa. Chystáme se poslat email do VVO, jak to tedy v celém Labe-Elbe s tím psem je.

územní platnost - platí od Vraňan, takže do Vraňan je nutno zakoupit ideálně zpáteční jízdenku. Ve Vraňanech nemusí vlak fakticky zastavit, takže se dá jet i přímým rychlíkem. Jízdenka pro psa se stejně kupuje za 30Kč celodenní. v ČR lze koupit pouze v den použití, v Německu neplatí ve vlacích EC, IC, ICE

šikovná příručka ze stránek dopravce VVO.

Jeli jsme rychliíkem z Prahy v 6:48, v Děčíně přestoupili na osobák do Bad Schandau, v Bad Schandau na drážďanský S-bahn, kterým jsme dojeli až do Drážďan. Podle příručky to vychází, že jste cca v 10:00 v Drážďanech, ale z důvodu výluky u Pirny jsou zavedeny výlukové jízdní řády. Tudíž jsme dojeli až kolem jedenácté. Dalo se dojet dříve, ale radši jsme 40 minut počkali na S-bahn, než abysme do Pirny jeli autobusem.

V příručce se dozvíte, že zpět je ideální jet v 18:01 S-bahnem z Drážďan, přestoupit v Bad Schandau na osobák, a v Ďěčíně na rychlík do Prahy v 19:24 (v Praze kolem 21:00). Z důvodu výše uvedené výluky tímto vlakem přípoj v Bad Schanau nestihnete, tudíž jsme museli jet už v 17:31. Jinak až skončí výluka u Pirny budou jezdit všechny S-bahny opět z Bad Schandau přes Drážďany až do Míšně.

 

Prošli jsme cenrum Drážďan, okoukli spoustu památek - Zwinger, Saskou státní operu Semperoper,(Jindra a Charles navštívili i místní Muzeum dopravy v Johanneum), katedrálu Nejsvětější trojice, Frauenkirche a spoustu dalších památek. Darča se několikrát vykoupala v Labi - dokonce i kousíček plavala (asi omyl :-)) Zajímavých míst je tu spousta (vodotrysk na chodníku .-).....) Výlet plánujeme ještě nekolikrát zopakovat. Cestou tam jsme objevili na zahradě jedné hospůdky obrovské zahradní kolejiště v Kurort Rathen, a cestou zpátky jsme tam vystoupili - bohužel jsme přišli až po zavírací době, takže prohlídka bude příště :-) Aspoň jsme si v nádražní hospůdce dali pivo a pak pokračovali domu.

 fotky z výletu https://darasson.rajce.idnes.cz/16.7.2013_Drazdany/

 
 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode