Dara Helvétský kříž

Výcvikový víkend 3.-5.3.2017

06.03.2017 11:31

Věk nezastavíme, takže se hodí i klidnější činnosti, než záchranařina. Nějaké stopařské zkoušky už máme (Fpr 1-3) ale vzdělávání není nikdy dost a tak jsme se zúčastnily Výcvikového víkendu v Červené Řečici s Ivčou Lžičařovou a Honzou Farkačem.

Bydlely jsme v turistické ubytovně U Pípalů. Tam přespáváme vždy, když jedem do Řečice či okolí.  Pro pejskaře úplně ideální. Psi smí na pokoj, velké parkoviště - není problém, pokud chce někdo nechat psa v autě (např po dobu tréninku ostatních), hned za penzionem polní cesta pro vycházku, plac s překážkama nejen pro záchranářský výcvik a hlavně - výborná kuchyně :-)

Byli jsme rozděleni na dvě skupiny - s Darčou jsme cvičily v té, co měla dopoledne stopu a odpoledne poslušnost. Každé ráno jsme se auty přesunuly na naprosto ideální stopařské pole. Nízký porost, hlína tak akorát... :-) Navzájem jsme si našlapaly stopy dle potřeby a přání a postupně je vypracovávaly (všichni byly psovodky :-) . Ivča neúnavně vysvětlovala, opravovala, radila a my mohly chodit se stopujícími, takže každý si odnesl spoustu informací nejen ke své stopě, ale i k cizím stopám - a informací není nikdy dost :-)

Po výborném obědě (domácí kuchyně) jsme se přesunuly na plac a k překážkám za Honzou. Vzhledem k Darčinému věku a tomu, že již nikam na zkoušky nepůjdeme jsme poslušnost pojaly jen jako malé rozhýbání a pózování pro fotografku Ingrid :-). Když Darča necvičila, odpočívala na pokoji a já se vzdělávala pozorováním výcviku ostatních.

O večerech byla teorie jak stop, tak poslušnosti a povídání o všem :-)

Celý víkend byl velmi užitečný, odnesla jsem si spoustu informací a inspirace a cestou domů jsme ještě stihly navštívit Awenku (Darčino ,,štěňátko)

 A máme krásné fotky od Ingrid Remetové

Darča a Arwen

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode