Dara Helvétský kříž

výcvik

21.02.2014 16:01

21.02.2014 16:01

Trénink plochy - Točná.

V prvním kole jsem Darče nechala naší nejobvyklejší osu. Cíl tohoto tréninku bylo prodloužení doby hledání. Na každé straně jedna osoba (každá měla čtyři krabičky). Nejprve jsem Darču poslala na pravou stranu (osoba byla schválně výš, než mívá obvykle) Darča figuranta přeběhla (vítr foukal zrovna nahoru po svahu - v průběhu dopoledne se točil). Když se vrátila (sama a včas :-) )vyslala jsem ji na druhou osobu. Bez problémů našla a vyštěkala. Vrátily jsme se na osu a já ji poslala opět na pravou stranu. Vyštěkala a opět hledání vlevo. Super, opět krásné živé vyběhnutí a bezchybé štěkání. Na dohledání další osoby použila víc větření (po vyběnutí postávala a natahovala pach). Předposlední osoba byla jen cca 10 metrů vzdálená. Opět moc pěkné - svižně vyběhla, krásně vyštěkala. Zakončily jsme zadržením. Všechny osoby ležely pod celtou. Takto dlouhé hledání Darča ještě neměla. Moc se mi líbila její chuť hledat, ale bylo vidět, že je už dost unavená. Budeme takto dál pokračovat :-)

Druhé kolo bylo vysloveně motivační. Dvě zabíhačky (přes cestu a do skruže). Jedno poslání na osobu - také přes cestu. A přímé zadržení nakonec :-) Vše super :-)

 

23.02.2014 20:12

Trénink v opravdové sutině. Sice jsme za tímto sutinovým skvostem musely jet až do Náchoda, ale vyplatilo se. Čerstvá bouračka továrny vedle Lídlu, který proti tomuto areálu vypadal jako záprdek:-) Velké množství ohromných hromad suti a zbouraných železobetonových budov. Prostě nádhera, sutinový ráj:-)

Protože Darča tento terén neumí a vlastně ani nezná, tak jsme celý den dělaly zabíhačky (případně se osoba ukázala). Párkrát jsem ji i poslala na osobu, aniž by ji viděla - také pěkné. Darča se strašně snažila, štěkání super.

Velmi intenzivní trénink jsme zakončily skvělým pozdním obědem a zmrzlinovým pohárem :-)

 

28.02.2014 19:17

Trénink plochy - Řeporyje

Terén v lomu - velmi náročné na pohyb. Většinou zabíhačky (na zavolání - běhat se zde opravdu nedá:-) Pomalejší, ale vzhledem k náročnosti terénu jsem spokojená. V druhém kole jsme se posunuly do zadní (jednodušší) části lomu. Pro motivaci a udržení chutě dlooouhé zabíhačky na samostatné dohledání :-)

 

02.03.2014 22:06

Trénink sutiny - Trenažer u Chban

Krásné počasí, super trénink :-)

Až na jedno hledání (kde Darča velmi rychle natáhla osobu v budově) jsme měly na programu jen zabíhačky. Nejprve osobu viděla odcházet (případně na ní figuranti zavolali a zamávali). Pohyb po sutině velmi dobrý.

Po obědě jsem zkusila i zabíhačky, kdy Darča pouze viděla, jak osoba vchází do sutiny, ale už ne kam. To bylo super - Darče tato motivace stačila a hledala s ohromným nasazením. Štěkání vždy na jedničku :-) Na závěr zadržení.

 

14.03.2014 23:17

Trénink plochy Hostivař

Jako obvykle jsme opakovaly vysílání do směru (vždy tam měla ukrytou osobu). Figuranti ukrytí pod celtou v různých vzdálenostech - štěkání super, jen u sedící osob s přikrytou hlavou se ozývala trochu nejistě. V prvním kole měla ještě jednu změnu - u první osoby nedostala nic, další jí nechala vylízat celý pribináček (jako zvykání si na zkoušku). Nalezených osob 5.

V druhém kole jsem opět prodlužovala hledání (na první osobu jsem ji musela poslat nadvakrát - bylo to přes cestu.) Krásně běhala a poté, co začala být udýchaná, zakončily jsme dvěma zabíhačkama. Zakončeno přímáčkem.

Darča krásně pracovala, i přes větší teplo se hodně snažila :-)

 

 

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode