Dara Helvétský kříž

Výcvik

24.08.2011 21:46

19.08.2011 21:42

Dnes bylo zase vedro - tentokrát před bouřkou.

Jarmila mi opět udělala pěkné fotky...

Zde jde celkem dobře - blízko u nohy...

...sedí moc vzadu (měla jsem jí buď vodítkem, nebo lépe pamlskem natáhnout o krok dopředu)

Obrat vlevo nám stále moc nejde - jsem moc pomalá - potrénujeme zvlášť.

Aport se povedl - zde předsednutí.

U překážek jsem občas začala dávat krabičku s odměnou - když ji na druhé straně skoku čekal člověk s odměnou a pak tam nebyl, skákala šikmo k nejblíže stojícím lidem :-(

Zastavení za překážkou jsme začali trénovat doma v brance na zahradu..

...a stále mi za kladinou uhýbá doleva - vymyslím lepší pamlsek :-)

Sudy budem dělat na krabičku s odměnou - aby lépe - rychleji naskakovala ...

...a pak se sama zastavila.

U tunelu musím dávat povel důrazně a delší dobu (déle ukážu rukou - alespoň než se to zlepší - na konec tunelu dávám odměnu)

Zkusily jsme i žebřík - i když stále nechává nohy někde vzadu (prý nejsou její :-) je to lepší a lepší :-)))

Cvičení ukončila bouřka a mohly jsme jet domů :-)))


20.08.2011 21:44

Musím Darču pochválit - velmi se zlepšila v aportování. Ještě to není úplně dobré - hodně překusuje předmět v hubě, sedat by si mohla blíž a občas se jí povede ho pustit, ale většinou ho drží a sama předsedá ! Stále snažíme předsednutí zlepšovat - trénujeme bez povelu ,,aport".  Doma rozhodím na zem pár starých ponožek (Darča mi je sama nosí, když se vnucuje a nudí - nejlepší chvíle něco jí naučit :-) Když s jednou fuseklí přijde, v klidu ji řeknu ,,sedni si" (není to povel ,,sedni", spíš jen výzva, rada... Pokud si sedne, dostane velkou pochvalu a doměnu, pokud ne tak nic nedostane a já poodejdu, abychom mohly začít znova.

Teď jsme začaly řešit i překusování. Když sedí s ponožkou v hubě a překusuje, říkám jí informativně - NE. Pokud zrovna nepřekousne - velké ÁNO s pochvalou a odměnou (aport si od ní vezmu - povel pusť ) Slovo ,,aport" říkám co nejméně - jen když aportek hážu - Darča sedí u nohy a čeká na povel na vyběhnutí (aby se nenaučila vybíhat sama občas si pro aportek dojdu). Slovo ,,APORT" chci pořádně přidat až k naučenému cviku.

Pro aport jsem si nejdříve došla (aby nevybíhala před povelem)...

...čekání na povel...

...,,aport"...

...otočka s baterkou v tlamě...

...předsednutí (opravdu dosedla :-)))


22.08.2011 21:45

Dnes jsme měly naplánované delší stopy. Vzhledem ke skleníkovému počasí (vlhko, vedro, nedýchatelno) se nekonaly. Protože se stále snažíme zlepšovat si kondici (Darče to jde lépe, mě hůř :-) a k dlouhé vycházce nebo běhu to opravdu nebylo, vydaly jsme se k vodě (sice chodíme pravidelně, ale jindy je to kvůli výcviku, dnes jsem myslela na ,,kondiční plavání". To byl můj nápad. Darče se moc nezdál a tak jsem po delší době musela opět do vody. Myslím, že ze začátku ji dělalo problém sluníčko - bylo nízké a přímo naproti nám - aporty nebyly skoro vůbec vidět. Ale udělala mi radost a nechala se směrovat správným směrem (sice jsem musela stát ve vodě, ale to se zlepší ;-). Ne že by skákala do vody s nadšením, ale už skoro-skočí, když má vodu sahající ke krku (skoroskočí proto, že jde stále předníma nohama napřed směrem dolů - bez odrazu - na tom zapracujeme :-) Jinak plavala pro aportíky vytrvale a dlouho :-) Dokonce si již dokáže donést aportek od našeho domu až k vodě (cca 2minuty když běžím :-)

 
24.08.2011 21:46

Opět jsme kvůli vedru musely změnit plán - opět žádná dlouhá stopa (jen krátká předmětová), žádné pořádné cvičení venku, žádné pracování na kondici...

Z velkých plánů zbyla vycházka (a to jsem ji musela zkrátit - původně jsem chtěla jet přívozem do Libčic) k máslovickému přívozu. (alespoň jsme cestou trénovaly lehni, sedni,stůj na dálku a pak vstaň. Vypadá to tak, že Darča je na volno a já na ní občas zavolám povel - pak k ní běžím buď kvůli odměně, nebo proto, abych ji opravila :-) pak následuje jeden z příkazů - sedni, lehni nebo vstaň a ,,volno" :-)

 Máslovický přívoz
Patří mezi poslední a zároveň nejstarší vltavské přívozy. Od pradávna náleželo jeho provozování k povinnostem a právům držitelů máslovického mlýnu, zvaného "Na Dole".(První písemná zmínka o máslovickém mlýnu Na Dole je z roku 1298. V 16. století patřil i se vsí Máslovice svatovítské kapitule. V roce 1893 koupil mlýn mladočeský politik Julius Grégr a poblíž něj si postavil letní sídlo, v němž pak žil až do své smrti v roce 1896. Na stráni nad mlýnem zřídil vinici, větrušickou stráň zalesnil smíšeným lesem a usiloval o všestranný rozvoj Máslovic. Celý svůj majetek v Dole pak odkázal jednomu ze synů, Radomírovi, který trpěl silnou padoucnicí a byl plně odkázán na péči ošetřovatele. V letech 1914–1921 objekt měl ve správě Ladislav Prokop Procházka, zeť Julia Grégra, Radomírův poručník, hlavní pražský hygienik a později ministr zdravotnictví. Po Radomírově smrti prodala rodina celý areál státu a ten sem roku 1923 přemístil Výzkumný ústav včelařský.)

V roce 1557 se uvádí v urbáři svatovítské kapituly, které mlýn s celou vsí Máslovice patřil, mezi povinnostmi mlynáře "chovat lodě k lovení ryb a převážení". V pozdějších dobách majitelé přívoz pronajímali. Tak od roku 1893 nájemce Matěj Vlasák odváděl majiteli ročně 120 zlatých a 84 kg dobrých ryb. Posledním nájemcem byl libčický občan Břetislav Kraif. V letech 1955 - 1959 provozovala přívoz ve vlastní režii obec Máslovice a v letech 1959 - 1997 okresní správa a údržba silnic. Po změně silničního zákona, který již neuváděl přívozy jako součást pozemních komunikací, přešel přívoz do majetku obce Máslovice a od roku 1997 jej provozuje podle dohody s obcí Výzkumný ústav včelařský v Máslovicích - Dole. Přepravují se zde osoby, náklady, jízdní kola, motocykly. Provoz je celoroční.

Bylo vedro...

a tak cestou k Vltavě Darča využila každou louži k ochlazení...

..není tak hluboká jak se zdá :-)

,,Spokojenost"

Ochlazení ve Vltavě u přívozu

U máslovického přívozu

Máslovický přívoz

Tak tady někde mi roční Darča spadla do vody (uhýbala cyklistovi)

Stezka podél vody je úzká, ale někteří cyklisté jsou odvážní (já mezi ně nepatřím :-)

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode