Dara Helvétský kříž

Víkendové sektory s mezinárodní účastí

04.07.2017 23:18

Tréninků není nikdy dost, takže jsme přijali pozvání do Milovic. Super terény, stany uprostřed dění... :-)

V noci z 3. na 4.7. začal trénink sektorového hledání.

V noci ze dvou důvodů:
1. pátrání po pohřešovaných osobách neprobíhá jen za dne, ale i v noci (např. náš poslední zásah, který začínal před půlnocí)
2. i pokud je přes den neskutečné vedro, v noci je snesitelněji :-) a v létě člověk s teplotami nikdy neví, hlavně když se akce domlouvá dostatečně dopředu..
Každý prohledával terén o velikosti 300 tis.m2 (30 ha)
Díky Katce Jančaříkové nám s tréninkem pomáhali úžasní figuranti, takže si Darča mohla zaštěkat třeba i na schovanou dvojici (matka, syn :-). Do terénu jsme vyráželi v cca 01:00, nález třetího figuranta byl v 4:30
Terén jsem si rozdělila na dvě části a nejprve prohledávala tu zalesněnou, plnou terénních nerovností (bývalý vojenský prostor) . Když jsme se dostali k ,,pláním", začalo lehce pršet a rozednívat se :-) Darunka pracovala celou dobu s velkým nasazením. Vždy, když se dostala do pachu začala intezivně dohledávat, osoby natahovala (cítila) na cca 40 - 50m. Štěkání jako obvykle krásné :-) Po nalezení třetího figuranta nám zbýval doprohledat již jen malý kousek, ale vzhledem k délce trvání prohledávání a vzhledem k tomu, že jsem byla s Darčinou prací maximálně spokojena, jsem hledání ukončila.
Druhý den úterní noc :-)měla Dara jen malý sektor - prohledávaly jsme hodinu, dvě ososby 5 metrů od sebe a získaly jsme novou zkušenost s dohledáváním dvou pachů.
Třetí hledání -(středa dopoledne)měla Darča jen motivační štěkání.
Ztímco psíci odpočívali po náročné činnosti, my se chodili ostatním psovodům schovávat a dělat jim doprovody při hledání... takže jsme toho opravdu moc nenaspali :-)))
Akce byla zakončena ohněm, buřtíky a chvilkou na vydechnutí :-))
Doufám, že se psovodů i figurantům akce líbila, posunuli si hranice svých možností :-)), odnesli si silné zážitky a mají další inspiraci jak v trénincích na praktická hledání pokračovat.
Moc děkuji Katce za zajištění skvělého terénu s možností stanování - bylo to super, super, super :-) a doufám, že se nám podaří podobnou akci zde ještě uspořádat. Moc díky

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode