Dara Helvétský kříž

Stopy, překážky, poslušnost

19.08.2012 20:23

O víkendu jsme pokračovaly ve stopách, poslušnosti i překážkách :-) V sobotu ráno jsme šly nejdřív na poslušnost. Již jsem téměř odbourala pochvaly a pamlsky v průběhu chůze. Jen ,,volno" na ,,mističku" s mňamkou. Musí si zvyknout, že u zkoušky pochvala jen tak nepřijde. Snažíme se o zlepšení obratů, živou chůzi a hlavně aby Darča nevybočovala a šla co nejvíc rovně :-)

U překážek se snažím především nic nezkazit :-). Vždy když jsem se přihlásila na zkoušku začala jsem být nervozní. To co celý rok nacvičujeme v klidu a pohodě a při přihlášení umí, ve chvíli, kdy Darča zrovna nemá nejlepší den a já na ní přitlačím, zkazím :-(  Musím se hlídat. Trénujeme hlavně vodorovný žebřík. Ten bez postranic. nejdříve jsem Darče zadní nohy posouvala - to když šlápla na prostřední kovový hranol držící žebřík pohromadě. Pak jsem vymyslela způsob, kdy ji nohy mechanicky nedávám tam, kde mají být, ale jen ji nedovolím položit je tam, kde být nemají :-). Prostě rukou hýbu nad ,,středovou spojnicí" a když tam chce položit nohu, tak ji na pohybující se ruce nemá šanci udržet. není cíl ji podtrhnout nohu, jde o to, aby ji vůbec nepoložila :-) Hodně to pomohlo a teď je Darča schopná přejít žebřík i bez ruky. Zatím to není jisté, ale vždy se jí to alespoň jednou za trénink podaří (poslední pokus toho tréninku). V neděli neznámo proč spadla ze žebříku po chybě předníma - to se jí už dlouho nestalo. Třetí pokus skvělý.

Na stopách jsme udělaly pokrok hlavně s pamlsky. Teď Darča nechodí na kousíčky anglické slaniny z Komořan. Přes prázdniny není tolik tréninků a tak jsem se do Komořan nedostala (máme to cestou na Točnou i do Vraného). Když došla, neměla jsem nic lepšího než granulky Platinum (používám při poslušnosti) a tak jsem je namočila do oleje z rybiček, které dostala na konci stopy. Stačilo to. Chutné a zajímavé odměny na konci stopy i na předmětech používám dál, ale do stopy dávám trochu Platinum střídavě s Frolíkama - nebo tím, co mám. A Darča chodí ! Chodí díky kamarádům, kteří mi upravili vzhled stop - rovnější, s obloučky (žádné ,,hradby") a hlídají, abych nedělala zbytečné chyby. Občas jdeme i cizí stopu s odměnou na konci. V neděli si po mé vlastní stopě vyzkoušela krátkou cizí stopu s figurantem na konci. Trošku jsme měly problém v obloučku - řekla bych, že osobu cítila a já ji popuslila na stopovačce - došlo k chybnému zkrácení. Vyštěkání výborné. Při další kratičké cizí stopě jsem ji nepustila, musela poctivě stopu dojít až do konce - skvělé, i s vyštěkáním. Osoba zatím nepřikrytá.


Sobotní i nedělní odpoledne strávila Daruška spánkem na gauči :-) Zasloužila si ho :-)))

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode