Dara Helvétský kříž

Štěňátka 26.2. - 6.3.11

26.02.2011 19:30

Dnešní den se nesl ve znamení změn. Protože štěňátka již začínají více lézt (zatím ještě nevidí, ale už se více pohybují), tak dostala Darčina porodnice vrátka - zatím nízká (aby bylo dobře vidět ven - Daruška má ráda výhled), časem bude stejně vysoká jako ostatní stěny (to jak štěnda porostou.)

A protože štěňátka dobře přibývají na váze (nejtěžší Bílý už má přes 900g) a  už nebylo kam povolovat mašličky na krku, dostala štěnda nové stužky - protože jsem neměla černou stává se tímto dnem z černého ČERVENÝ. (alespoň je obojí od č :-)

Stále přikrmujem z flašky, štěňátka při tom úžasně ,,hrabou" a jsou strašně akční (a to nevidí a vlastně ani pořádně nechodí)


28.02.2011 19:30

Dnes nám přišla kašička pro štěňátka od Canina pharma. Když jsem ji dala k ostatním kyblíčkům, tak to tu vypadá jak reklama ve výloze:-)

I přesto, že je Darča maminkou jak má být - štěníkům se věnuje (čistí, kojí hned jak kníknou tak je u nich), tak už ráno vyžaduje vycházky - a ne jen na 5minut ale i delší. Ráno nakojí - my přikrmíme, štěňátka usnou a ,,paničko pojď ven". Začínám uvažovat, že začnu běhat - vycházky budou rychlejší :-) Běh není zrovna moje hobby, ale již na podzim jsem se o tento druh sportu začala snažit, tak možná ! založím odkaz ohledně snahy běhat - to aby motivace byla větší. Moc velké námahy pro Darču se nebojím, uběhnu asi 300metrů - víc prostě neudejchám :-(

Zatím se naše vycházky nesly v duchu očuchávání všeho, dnes však začala vyžadovat rychlejší pohyb - kousek odběhne a pak netrpělivě čeká až dojdu :-)

Někdy (kolem druhé hodiny odpoledne) štěníci usnou..

..Darča zkusí jestli ji pustíme na gauč (a pustíme :-), kde se stočí do klubíčka a spokojeně spinká :-)

 

01.03.2011 18:58

Už netrpělivě očekáváme otevření očiček. Zatím ani jedno :-(

Více než 1 kg má zatím jenom Bílý, ale čekáme, že zítra překročí hranici jednoho kila alespoň tři štěňátka.

Darča dnes na vycházce byla akční a měla radost z každého povelu (tak jsme procvičily přiřazení k noze a aby neseděla nakřivo).

 

02.03.2011 18:53

Dnes již tři štěnda překročili hranici 1kg ( ale naše vážení není úplně přesné - vážíme na kuchyňské váze a jak se prckové hýbou, tak se hýbe i hmotnost na displeji ).

Také jsem měla možnost ocenit, že je Daruška dobrou maminou. Jedno ze štěňátek se vykadilo na jiné a jak po sobě lezou, tak nebyl jediný čistý pejsek :-( . Ovšem Darča je měla umyté za chviličku - díky jí :-)

A taky díky za lepší počasí :-) Už mi ty deky pod štěňátka neměly doma kde schnout. Ještě, že jich mám tak velkou zásobu, že mohu prát dohromady podle barev :-) Protože je měním nejméně jednou za den, tak jsou opravdu potřeba :-)

Také to vypadá, že za chvilku budou štěníci koukat - Červený a Hnědá již měli večer vidět v pravém očičku malinkatou (opravdu hodně malinkatou) štěrbinku :-)

 

03.03.2011 15:35

Tak štěnda začínají mít malé škvírečky - očička (nepovedlo se mi je vyfotit). K dnešnímu dni má nejtěžší Bílý  1300g - bude se jmenovat Arnold - mluvíme o něm jako o Arnim - dobře se to bude volat :-) Nejlehčí štěňátko je Oranžová fenečka - 900g ale vzhledem k tomu jak hodně pije, tak záprdečkem nebude :-)

Je zajímavé je pozorovat při spánku i když se probouzí. Spí většinou na hromadě (sice jim přitápíme, ale nad 22°C se nedostanem - kamenná zeď je kamenná zeď :-)

Někdo preferuje spánek na zádech...

Ze spánku štěníci mlaskají, občas zakňučí, při probouzení se protahují vleže jako velcí psi (takové to natažení nohou dopředu a pak dozadu, zatímco pes leží na boku :-) - a vypadají při tom naprosto úžasně.

Co musím pochválit - u všech - jak je zvednem tak přestanou knikat :-) - rádi se nosí - aby ne, když je to vždy k mlíčku :-)

Hromadný spánek :-)

 

03.03.2011 16:37

Štěňátka rostou jako z vody, tak musíme pracovat na herně - ať ji stihnem :-)

Už máme uzlíky - ty budou sloužit i jako bezpečná hračka v pelíšku. Jsou z bílého lana a dají se bez problémů vyvařit - vyzkoušeno :-)

Dále jsme potáhli matrace omyvatelným ubrusem - matrace výborně izolují a jsou měkké - výborné pro odpočinek, díky potahu se dají otřít a nenasáknou a až se na ně dá deka (lehce vypratelná a příjemná na dotek) tak by to mohl být ideál pelíšku :-)

Také je již připravená kenelka - bez dvířek kvůli bezpečnosti - ať si štěnda zvykají i na malé prostory.

A něco na zvykání na nepříjemný materiál (ať je později nic nepřekvapí)...

Další doplňky budou následovat ...

 

04.03.2011 17:52

Tak už mají očička - škvírečky všechna štěňátka (některá větší - např Červený, jiná menší např Bílý). Váhu dál poctivě zaznamenáváme (bude i tabulka - časem :-) a již všichni až na drobnější Oranžovou slečnu mají přes 1 kg ! (u Oranžové očekáváme překročení zítra).

Také se již všechna štěňátka snaží chodit - spíš jim to nejde než jde, ale je alespoň vidět o co se pokouší :-) Průkopnicí byla Hnědá, ale řekla bych, že nejúspěšnější jsou Zelený a Modrý.

Také se ,,rozhlížejí " -vidět by neměla, ale prostě stojo-leží a otáčí hlavičkou do stran. A pokud k nim na pelíšek vstoupíme, tak máme zachvilku chlupatou bandu na noze :-)

Jsou prostě úžasní :-)

 

05.03.2011 10:41

Dnes po probuzení se štěňátka začala ,,hemžit" :-) Už se všichni snaží chodit - ,,ujdou" alespoň pár kroků, než se svalí na zem - většinou se jim rozjedou nožičky. Také stále více (rychleji) reagují na cokoliv v pelíšku - maminka Darča, naše noha, ruka...

...mamí já už chodím...

Také mají všichni vidět očička - ještě ne celé ale už jsou vidět i na fotkách (jen bílý je má zatím nejméně rozlepené)

A některá už chtěla z ohrádky :-)

 

06.03.2011 13:23

Dnes už mají očička pořádně vidět všechna štěňátka (i Bílý :-)

Začíná to vypadat, že se štěnda neprobouzejí jen na jídlo, ale i na ,,hemžení" (tak jsme nazvali činnost, kdy se pohybují většinou s cílem hromadně dolézt nejlépe k mamče, nebo k nám - cíl není najíst se :-)

Pokud štěňátka v klidu spinkají...

...Daruška si také najde klidné místečko.

Některá štěňátka už mají oblíbené polohy - věšina spí na boku, někteří si rádi podládají hlavičku sourozencem, Bílý hodně často spinká na zádech

Při dokrmování jsme zjistili, že se štěnda rádi chovají a hodně často v náručí usnou.


6.03.2011 21:38

Pokračujeme ve výrobě herny. Přidali jsme protiskluzové gumy (ještě něco na podlahu přijde :-)

Máme nové ,,praporky", stůl s dřevěnýma tyčinkama i pověšený petflašky. Další drobnosti na pověšení by měli ještě přijít poštou :-) - pak budem pokračovat.

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode