Dara Helvétský kříž

Štěňátka 22.4. - 1.5.11

22.04.2011 21:56

Tak dnes čekal Arda velký den. Jeli jsme spolu na přehradu. Cestu 100 km autem zvládnul Ardo na jedničku, dvakrát jsme zastavili, protože bylo horko. Po cestě Ardo začal zkoumat okolí - je velmi pečlivý :-)

Seznámil se i s jinými psíky.  Když všechno očuchal a zjistil, páníček začal stavět přístavbu před karavan. Spousta nových vjemů Arda zmohlo až usnul

Ardo byl celou noc moc hodný a ani jednou se v karavanu nevyčůral. :-)

 

23.04.2011 17:08

Na přehradě - Jinndrovi zápisky :-)

Po probuzení na přehradě jsme šli s Ardem na procházku. Chtěli jsme dojít až k vodě, ale cestou jsme potkali kamaráda, tak jsme zůstali u něj.

Hezky jsme si pohráli, až nás to zmohlo.

Přes den bylo velké horko, tak si Ardo našel místo v karavanu, kde byl ještě chládek, a odpočíval.

K přehradě se nám povedlo dojít až na druhý pokus.

Voda byla velká, takže se Ardo držel od ní zpátky. Ale celkově se mu tam líbilo. Následoval opět několikahodinový spánek, který potřěbuje kvůli regeneraci.

Po následném bloumání okolo karavanu půjdeme na kutě. Zítra nás čeká cesta zpátky domů.

24.04.2011 20:08

Když má Ardo tu možnost, tak mě vzbudí kvůli čůrání. Za 2 noci na přehradě ani jednou nešel na záchod v karavanu, i když měl připravené noviny.

Dnes Ardo zvládnul návrat autem z přehrady. Cestuje naprosto v klidu, většinu cesty spí. Probudil se a zakňučel, když jsme změnili směr jízdy a začlo na něj svítit sluníčko :-). Ale hned si lehnul do stínu a zase usnul. Při cestě se mu ani nedělá špatně. Prostě to je malý Marco Polo :-).

Aby nebyl doma sám, čekala na něj Daruška (alespoň se vyspala po náročné sobotě :-) - byla se mnou prodávat na závodech v Martinicích) Po příjezdu domu a přivítání s mámou dostal Ardo zpátky ohrádku, a už šel do ní. Pokud nikdo není doma raději ho necháváme v ohradě kvůli bezpečnosti.

25.04.2011 20:14

Dnes jsme s Ardem jeli vrátit auto mojí mamce. To znamenalo první jízdu MHD :-). Jeli jsme nejdřív autobusem, pak metrem. Bylo to poprvé, co Ardo chodil někde, kde je víc rušno, a neměl s tím žádný problém - dělá nám opravdu radost. Začíná zjišťovat, že když se na někoho podívá, většinou ho přemluví k drbání (to má asi po mamince - jak se na ní někdo usměje hned se vtírá - podrbejte za touto packou a teď zase za tou druhou - pokud ji někdo za packu chytne hodí na mě pohled - to je trouba, vysvětli mu to :-). Je zajímavé, že se nikdy nespletla - lidé ke kterým jde ji vždy pohladí. Pokud někdo zájem nemá naprosto si ho nevšímá).

Autobusem jsme dojeli k metru. V metru se pohyboval pomaleji, všechno si se zájmem prohlížel a sledoval šrumec.

Nebál se ani eskalátorů, natož když metro přijíždělo. Nechali jsme 3metra projet až Ardo usnul u eskalátorů.

V metru pak na něj čekalo překvapení - maminka:-))

Daruška byla dnes cvičit u Jarmily Černé na Spořilově (viz odkazy :-) Protože se konečně ochladilo, dalo se s beruškou i něco dělat :-) Prostě když není vedro tak je i šikovná. Uvažuju nad koupí chladivé dečky. Našla jsem dva ,,druhy" a ještě nevím, pro který se rozhodnu.

S Darčou dojel Ardo až na Kobylisy (z Pankráce pořádný kus cesty :-) a byl opravdu vzorný :-)

Doma po náročném dopoledni oba usnuli v pelíšku.

26.04.2011 21:37

Ardo má splněno druhé očkování :-). Opět cesta bez nejmenších problémů - je to profík.

Doma jsme z chodby vyhodili koberec (vydržel hodně, ale Darušky březost a pak štěňátka už ne). Po přesunutí stolu se vytvořil větší prostor na ,,domácí cvičení" i na hry Darči a Arda. Už jsou to opravdové hry - hlavně tlamou, ale někdy už i běhají - Darči oblíbené :-). Ardo je kvalitní provokatér a Darča se nenechá zahanbit :-)

S Ardem začínáme ,,cvičit". Je to jen navádění rukou s pamlskem, ale je moc šikovný. Zvládá si sednout, lehnout a následovat ruku při chůzi. Na sednutí začínám přidávat povel. Darča mezi tím trénuje dlouhodobé odložení :-) Jako pamlsky nejraději používám sušené maso od Brit Care pro kočky :-) Stojí stejně jako psí (stejná hmotnost), je to také 100% maso (jeden druh 90%) ale je nakrájené na menší kousky - nemusím před odměňováním krájet, řezat či jinak se zdržovat :-) A Ardovo přivolání zatím nemá chybu - má prostě radost, že na něj voláme a nadšeně přiběhne :-)

27.04.2011 22:34

Protože se s Daruškou připravujeme ke zkouškám, vzala jsem ji dnes dopoledne do práce, odkud to máme na cvičák jen kousek (oproti hodině a půl z domova :-) Pro Arda to znamenalo, že dopoledne bude doma sám. Protože bylo slušné počasí nechali jsme ho venku v ohrádce. Je hezky vidět, jak štěnda dospívají - jen párkrát kníknul a dál se věnoval svým záležitostem - hraní si s hračkama :-) Když Jindra přišel v poledne domů, musel chvíli volat, než vyšel ven :-)

Odpoledne Jindra s Ardem procvičovali sedni a následování pamlsku (používá paštičku, tak doufám, že moje maso bude stále oblíbené - dnes večer bylo :-)

Dostali jsme fotečky Andyho, zítra doplním :-)

28.04.2011 22:18

Ardo si s Darčou již hrají tak, že dokážou vzbudit spícího unaveného Jindru. (fotky budou o víkendu :-) Občas Ardo Darušku naštve, takže se ozve strašné vrčení Darči a pískání štěnda, ale pak od ní odchází vysmátý :-) Hezky nosí hračky a nesmím to zakřiknout, ale neničí boty :-) Co mě stále překvapuje je místo, kde Ardo spí v noci. Čekala jsem, že bude spát s Darčou na pelíšku, ale nejčastěji (95% ) spí u mě vedle gauče na zemi (to když aktualizuji stránky) - kousek od mých nohou - a spinká hezky :-)(má tam už deku) Těch zbývajících pět procent prostě někde odpadne. Venku spinká hrozně rád v boudě (to asi po Darušce štěníci nemají :-)))

Už zvládáme venčení večer - přes noc - ráno. Pokud je Ardo přes den s Darčou doma (někdy je v ohrádne, to podle počasí - Darča neleze do boudy a teď k ní nemá ani přístup, tak když je hnusně zůstávají spolu doma) tak má noviny.  Pokud je hromádka na podlaze, je to těsně vedle novin - záchodku (asi nemá nejlepší odnad :-))) Noviny jsme postupně posunuli až skoro ke vchodovým dveřím a nemá problém si dojít z kuchyně přes chodbu na záchod (většinou :-)))

 

29.04.2011 19:10

Mám pocit, že si již Ardo sedá na slovní povel. Nevím to ještě jistě, protože většinou když ho zavoláme tak chceme aby si za odměnu - sušené maso- sednul, takže ten povel může očekávat:-) S Darčou strašně řádí, dnes ho ve hře chytala za zadní nohu když ležel :-) Chytání za hlavu je také oblíbené:-)

Večer , když jsem šla do vany, mě Ardo následoval. Byl naštvaný, že nemůže taky a pak usnul v špinavém prádle...

Probudil a přesunul se až v noci :-)

 

30.04.2011 21:19

Dnes byla Daruška cvičit a Jindra v práci, takže mohl Ardo trénovat samostatnost :-) Je naprosto v pohodě, hraje si s hračkama. Také zažil venku svůj první deštík (měl mokrý kožíšek :-) a vůbec mu to nevadilo - ochotně jde ven čůrat do deště - narozdíl od Darušky) Večer nás přijel navštívit Artík s rodinou. Má se skvěle a hodně si s Ardem vyhráli..

 

01.05.2011 21:52

Dnes dopoledne byl Ardo s Jindrou na návštěvě u dědy a babičky. Moc se líbil (taky je to náš krásný kluk ;-) Den pro něj pokračoval seznámením s jorkšírem - Ardovi se líbil, jorkšírkovi akční Ardo již méně.

Hodně si dnes vyhráli s Daruškou - už u hry vydává plnohodnotné zvuky (štěkání, vrčení :-)

A dnes večer odjel do nové rodiny. Bude tam mít kamaráda Jack Russela (tyhle teriéry má Darča moc ráda - hodně vydrží a jsou pro každou špatnost :-)

,,Co to ten prcek dělá na stole? "

Daruška se při odjezdu štěnda tvářila naprosto normálně (občas jel s Jindrou, zatímco já byla s Darčou jinde), ale doma ho hledala. Vzala jsem ji na dlouhou vycházku a teď vedle mě spinká na gauči a chrápe. Aby měla změnu a nemyslele na odjezd kámoše, od zítřka se mnou zase začne jezdit pravidelně do práce.

Štěňátkům budu aktualizovat fotky, jak jen je budou majitelé posílat :-) Doufám, že většinu z nich uvidím v červnu v Herolticích :-))) Už se moc těším a doufám, že všechna štěňátka budou dělat svým majitelům radost a že i majitelé budou dělat radost štěňátkům.

P.S. Je tu divné ticho a smutno. Budu muset vymyslet pořádný program aby jsme se s Daruškou nenudily :-)

 

 

 
 
 
 

 
 

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode