Dara Helvétský kříž

Štěňátka 14.4. - 21.4.11

14.04.2011 21:57

Dnes jsem večer strávila přípravou smluv a jiných dokumentů k odchodu štěňátek. V noci byli štěníci doma - venku byla přeci jen zima.

Poslední společná večeře..

15.04.2011 22:10

Dnes jsem si pobrečela. Odcházelo pět štěňátek - Andy, Arnie, Angee, Art a Arwen. Udělali jsme ještě každému štěňátku poslední fotku před odjezdem (bude v ,,štěňátkách jednotlivcích"). Zbytek momentálně spí a čeká na véču :-) Vím, že všichni mají skvělé majitele, ale stejně mi bylo hodně smutno... Další fotky už budou od nových majitelů. Doufám, že štěnda uvidím v Herolticích 16.-19.6.2011 na kurzu (vypadá to, že by se tam nějací Darasson švýcárci mohli objevit :-) Už se moooc těším :-)

Pro štěnda bylo odpoledne zajímavé - opět spousta návštěv (Daruška už prostě žárlí a nosí návštěvám různé předměty aby si jí také všimli :-)

Zítra dopoledne (pokud nebude extrémě hezké počasí (což být nemá) necháme tři zbývající - Albíka, Akimka a Arda běhat po baráku - pod dozorem - to aby měli nové zážitky po odchodu sourozenců (a hlavně uhlídat tři štěnda sa dá, oproti osmi :-)

P.S. A mám zprávu, že je Andíček doma spokojen a chodí na noviny :-)

Štěníci co zatím ještě bydlí u nás vše nesou naprosto bez problémů (vypadá to jakoby si vůbec nevšimli, že někdo chybí :-)

Večeře ve třech..

 

16.04.2011 23:48

Dnes ráno jsme nechali zbývající štěnda prozkoumat pořádně náš byt. V tomto počtu jsou uhlídatelní a také se člověk může po domě pohybovat aniž by pošlapal větší množství štěňátek :-) Měli z toho velkou radost a patřičně toho využili :-)

Albíček si naprosto bez problémů přitáhl igelitku s toaleťákama :-)

Zde jsou kluci ještě všichni i s maminkou. Dopoledne si přijeli noví páníčci pro Akimka a tak v nabídce je Ardo, jehož si rodina, která si ho vybrala, nemůže vzít. Doufáme, že mu najdeme taky tak výborné páníčky jako mají ostatní :-) (tímto bych chtěla poděkovat za zprávičky o štěňátkách v nových domovech)

Také jsme je nechali prozkoumat zahradu - již  sami :-)

Všechny zaujaly zbytky dlaždic a hrábě u vchodu ...

...i klacíček, který měla maminka Darča...

...a demonstrativně ho prckům ukazovala :-)

Akimek odjel v poledne a já také - jela jsem jako pomocník na záchranářské zkoušky. Štěnda byla stejně jako dopoledne venku i vevnitř, ale potkali i ježka (kvůli blechám bez kontaktu :-))

 

17.04.2011 12:18

Snažíme se, aby štěnda měla co nejvíc zážitků, a proto s námi strávila dopoledne v domě. Oba kluci jsou zvědaví a rádi věci přemisťují (ale zatím nic neničí :-)

,,s kořistí"

,,ne ne to je paničky bota"

oba vyzkoušeli spaní na posteli...

Dopoledne vetšinu spánku trávil Ardo za gaučem a Alby za postelí (obojí jejich vlastní volba), teď v noci se to prohodilo - Ardo spí za mnou zatímco aktualizuji stránky a Albík za gaučem :-)

Oblíbené jsou hry, kdy je nějaký z prcků např pod židlí, postelí (prostě menší prostor) a odtud provokuje Darču (ale čpatně se to fotí)

,,mami pojď si hrát"

,,na mámu ve dvou :-)"

,,až z toho Alby vyčerpáním usnul"

Odpoledne jsme dali štěnda ven do ohrádky  a jeli navštívit jejich taťku Berňase. Darča si s ním pohrála a udělali jsme několik fotek (majitelům štěňátek Jindra do týdne pošle)

 

18.04.2011 22:06

Dnes odpoledne čekal Arda a Albyho velký den. Po příchodu z práce jsme oblékli postroje a vyrazili na vodítku prozkoumat tajemství za ohradou (šli jsme poprvé za vrata na náves). Došli jsme AŽ k obchodu. Kdo u nás byl ví jak je to daleko :-)) A tam jsme zaslechli i zahlédli sousedovic dva jezevčíky za plotem. Kluci usoudili, že na bližší kontakt ještě neuzrál čas a je na čase vyklidit pozice a pomýšlet na návrat. Stalo se tak oklikou přes trávník. Pak jsme šli opět domu.

Po uvaření večeře jsme se opět připravili na vycházku. Sice pouze na zastávku autobusu naproti paničce, ale to jsme už vzali s sebou maminku Darinku. Panička z nás měla velkou radost a šli jsme všichni zase domu. Celkově nás vycházky zmohly, tak už velkou chvíli spíme.

Také již štěnda dostala exspot - spot on proti bleškám a klíšťatům vhodný i pro maličká štěňátka.

 

19.04.2011 23:09

Dnes se prckům podařilo utéct z naší, podle nás dobře zabezpečené, venkovní ohrádky. Při uchycení u stromu lehčí ohrádku nadzvihli a pak podlezli. Vzhledem k tomu, že z naší zahrady by se jim nemělo podařit utéct, jediné případné nebezpečí tvořili koně za elektrickým ohradníkem (ale prckové mají z koníků velký respekt - Tristan když odfrkne, tak rychle zdrhají :-) Protože přišel první domů Jindra, vítali ho tři psi. Darča hned u vrat, a pak zpod zaparkovaného auta vyběhl Ardo s Albíkem.

Den pokračoval důkladnou socializací :-)

Štěnda byla na vycházce...

...první dávka hlazení byla na zastávce...

...ale i v hospodě se prckům líbilo. A došli sem sami :-) (máme to tam asi 150metrů :-))

 

20.04.2011 22:04

Oba prckové řádí :-) Spolu i sami..

Štěnda byla s Jindrou opět v hospodě (alespoň budou společenští :-) Dnes došli tam i zpět sami na vodítku. (chodí trochu za člověkem - tj ne u nohy, ale lehce za ní, ale nemají snahu táhnout ani odcházet jinam, než jde jejich člověk)

I když ještě plně nezvládají venčení venku, na noviny chodí spolehlivě. V noci je necháváme volně po domě a je zajímavé pozorovat, že i když vyhledávají společnost, tak spí každý jinde (většinou).

21.04.2011 22:17

Dnes odjel do nové rodiny Albíček. Ardo, který se tím stal darčiným jedináčkem, s bráchovým odjezdem nemá zatím problém a blbne s Darčou. K večeři dostal kus kuřete - zaslouží si ho, přes den držel s bráchou hladovku (to aby Albík neblinkal dlouhou cestou do nového domova :-). Maso mu chutnalo, statečně s ním bojoval:-)

Na víkend má Ardo naplánovaný výlet na přehradu - poznávání nových věcí, prostředí a lidí (to aby byl dobře připraven do života) - novinky bude dodávat Jindra. Daruška se mnou pojede prodávat do Martinic.

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode