Dara Helvétský kříž

Ohlédnutí za rokem 2018

31.12.2018 20:05

Nastal čas na malou rekapitulaci roku 2018 a plány na rok 2019.

Darča se sice ještě zúčastnila ostrého pátrání po pohřešované osobě, ale do dalšího roku počítám jen s avizací cesty a to jen pokud ji bude sloužit zdraví jako doposud. Je jí již 11,5 roku.

Stále chodíme pěšky do práce - jedna cesta 7,5 km, tak doufám, že nám to co nejdéle vydrží. Darčiné kondici se snažím hodně věnovat.

Chodíme pravidelně na fyzioterapii - chůze na vodním pásu. Díky týmu Physiodog https://www.physiodog.cz/ a Kačce Šponarové je Darča stále v slušné formě a nasvalení.

Pravidelně má Darča i magnetoterapii (elektromagnety). Letos to bylo po třech letech poprvé, co neměla na podzim bolesti zad. A samozřejmě po absolvování výborných kurzů u Physiodogacademy https://www.physiodogacademy.cz/ vedených Katkou Plačkovou Darču často masíruji a provádím ,,pravidelnou údržbu" těla :-)

V září jsme začaly s Noseworkem. Jsem z tohoto sportu nadšená, je to ideální činnost pro starého záchranářského psa. Velká výhoda je, že můžeme s Jindrou a ostatními jezdit na záchranářské tréninky, kde si i Darča udělá svůj díl práce, dostane odměnu a velikou pochvalu. Takže já vídám a poznávám skvělé lidi a Darča pravidelně mění terény :-) Mám v plánu zkusit s Darčou nějakou tu noseworkovou zkoušku.

V letošním roce jsem se díky záchranářským tréninkům seznámila se  spoustou nových úžasných lidí, těším se, že se uvidíme i v příštím roce.

V roce 2019 bych si ráda našla více času i na vzdělávání - jak zdravotnické v skvělé ozganizaci ZČK (Záchranáři Česká Kamenice ), tak i týkající se výcviku a péče o psy. Již mám naplánován besedoseminář s Františkem Šustou, Nosework s Kristýnou Dostálkovou a první pomoc psa https://prvnipomocpsa.cz  s Kačkou Šponarovou :-)

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode