Dara Helvétský kříž

Začínáme Nosework

19.10.2018 14:15

Začala jsem vtiskávat skořici. Z pomeranče (suché kůry) mohou odpadávat kousíčky a tak mi skořice  připadla v začátcích (mých) na manipulaci jednodušší.

Aby na vzorcích nebyl můj pach (a tak ho pes cíleně nehledal - Darča byla naučena hledat míček- samozřejmě s mým pachem), pořídila jsem si ,,pár" peanů. Oproti běžně používaných pinzetách se mi s jeho pomocí se skořicí mnohem lépe manipuluje a mám v úchopu mnohem větší sílu. To se hodí například ve chvíli, kdy ji potřebuji někam zabodnout, zasunout apod.

Dále jsem zvýšila již tak velký počet různých krabiček, kelímků apod. (dříve jsem do nich dávala odměnu, co dávali Darče figuranti, teď do nich dávám  skořici a negativa :-) Stávám se tak krabičkovým magnátem :-)

Samozřejmě k vybavení patří i literatura :-) (o pachových pracích se dozvíme i z literatury o stopách, ale netýká se Noseworku, tak ji nezmiňuji)

Již jsem vlastnila od nakladatelství Plot knihu Pachové práce - Anne Lill Kvam https://plotknihy.cz/cs/pachove-prace-aneb-nosework/381/p/

  -Kniha super na různé pachové hry, Noseworku jako sportu se téměř nedotýká

 

Tréninkový manuál Nosework - Klára Hlubocká   https://obchod.kvetiny-ufrantiska.cz/nosework-c42/

- kniha o Noseworku

 

Nosework (knihy Plot) Kristýna Dostálková   https://plotknihy.cz/cs/nosework/630/p/

- kniha o Noseworku

 

https://www.noseworkcz.net/dokumenty

- zkušební řád, soutěžní řád

 

https://www.kristynadostalkova.cz/

- možnost stáhnout si e-book

 

Protože s Darčou hodně cvičím v průběhu vycházek, tak byla samozřejmostí ,,výcviková sukně". Jak se ochladilo, po dlouhém rozmýšlení ,,kam s tím" jsem ji nahradila  ledvinkou, kam se vejde vše a mám v ní i pořádek :-)

Postupně jsem do výbavy zařadila malý kožený balonek (na odměnu nakonec) a později i klikr (tišší na doma, hlasitější na ven)

Pamlsky používám různé - nejvíce z  https://eshop.mushgo.cz/pamlsky/ - kronch pamlsky (lososové) a hlavně peletky a minikuličky různých druhů i velikostí. Jsou poloměkké, Darče moc chutnají a hlavně mají bezkonkurenční složení (např. minikuličky Losos a krill:  Složení: Syrové rybí maso z Tresky, hovězí moučka, lojové hovězí škvarky, hovězí kolagen, vařená pohanka a rýže, lososový protein 70 %, sušená jablečná dřeň, arktický krill, sušená vejce, rybí vývar, pivovarské kvasnice, lososový olej, červená řepa, aj. Neobsahuje drůbeží maso ani obiloviny! )

 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode