Dara Helvétský kříž

Dovolená u Netolic

24.07.2011 21:31

24.07.2011 21:31

23.7.11 jsme odjeli s kamarády do pronajaté chatky u Netolic. Počasí je zatím na vycházky super, ale potřebovala bych i větší teplo (potřebuji s Darčou plavat a když je zima, tak Darča leze do vody opravdu nerada :-) A to máme hned před chatkou překrásný rybník.

..výhled z okna (rybník je cca 3,5 metrů před chatkou) - a máme tu 1+9 kachňátek :-)

Hned po příjezdu jsem využila Darčino nadšení pro vše a nechala ji přetahovat se s Majkem o lano (docela dlouho ji to bavilo :-)

Dnes jsme došli k renesančnímu zámku Kratochvíle...

...kde jsme mohli obdivovat nejen krásně osázené truhlíky...

...ale i páva.

Cestou zpátky jsme většinou u cesty posbírali tašku hub (teda většina sbírala)...

...s Darčou jsem zatím prolézala les (i pár hub jsme našly) - čím horší povrch, tím lépe. To aby měla trénink prodírání se vším na plochy :-)...

...černý flek uprostřed zeleného bordelu je Daruška :-)

K večeru jsme si zašly ještě na stopičku - s jedním lomem asi 50metrů - na lomu lehce přešla (asi 0,5m), sama se vrátila a hezky zalehla předmět  i když bylo mokro :-))

A teď unaveně spinká na gauči vedle mě :-)


26.07.2011 21:32

25.7. jsme měli kondiční výlet 33km na rozhlednu Kleť.

I přesto, že vzdálenost, kterou jsme ušli nebyla největší, nastoupali jsme 1102metrů. Aby si Daruška zlepšila kondičku (a já to měla jednodušší :-) skoro celou cestu táhla na postroji (táhne pěkně a poctivě, jen z kopce ji musím hlasem brzdit )

Jedna z pauz - zde u rozcestníku Rohy - Nová hospoda.

Protože Darča má občas otlačené packy (z ostřejšího povrchu...) dostala na úseky cesty botičky.

Po vystoupání 27% kopce na Kuklov :-)

Večer byla Daruška ospalá a unavená..

Snažím se využít toho, že je nás v chalupě osm a tak Darče nandavají tréninkově ponožku všichni (teda hlavně ti, co to zvládají - někomu chybí třetí ruka - někdo to jde bez problémů :-)

26.7. jsme zajeli do Českého Krumlova. Nejdřív jsme si prohlédli grafitový důl (Darča čekala venku v autě - bylo chladno) a pak následovala procházka po Krumlově. Darča pózovala a turistům se líbilo, když si unaveně lehla a ještě u toho zívala. Jinak  je jako model úžasná - neodmlouvá a čeká, kde ji nechám (jen si občas lehne :-)

Po návratu s Jindrou


29.07.2011 21:34

Tak nám dovolená končí, bylo tu krásně (super počasí hlavně na vycházky), jen jsem si představovala některý den větší teplo na trénování Darči ve vodě.(když je chladněji tak moc velkou radost nemá). Ale několik aportů i nácvik skoků do vody jsme zvládly. Vzhledem k tomu, že je zde celkem mělko, využila jsem mola u chatky. Nejdříve jsem Darču ke skoku lákala na anglickou slaninu - neúspěšně - sice chvílema přemýšlela o vlezení do vody (stačila by tam, ani by nemusela plavat), ale nechtěla do vody skočit - vlézt (jen po mírném svahu jí to nedělá problém). Tak jsem Darču asi čtyřikrát z mola zvedla a do vody položila - s velkou pochvalou. Až Daruška byla ochotna skočit. Následovala velká pochvala a konec tohoto nácviku.

Dál jsme pokračovaly aportky - už je házím co nejdál mi to jde a Darča pro ně bez problémů plave. Hlavně musíme zlepšit - zrychlit vlez do vody :-)

Sice jsem si pořídila kousky plovoucích lan (tři tloušťky :-), ale vzhledem k počasí je Darča nosila jen na suchu (povel podej - aby se naučila, že se za ní cosi vine a že cosi občas přišlápne :-) - a jen to nejtenčí a nejkratší.

Také jsme tento týden využily i trénování ,,dones to" a ,,pošta" na někoho jiného, než je Jindra. Vzhledem k Darčiné únavě jsme šly jen čtyři stopy (kratší) a z toho jednu předmětovou - celkem dobré (mohla by předměty zalehávat rychleji a ochotněji)

Protože jsme toho poměrně dost nachodili a Darča se tváří skoro-unaveně, pokus o chůzi u nohy jsem rychle vzdala. Ale snažily jsme se zlepšit aport - předsednutí. Jestli se nám povede, aby Daruška aportovala opravdu rychle nevím, ale určitě jí chci naučit pěkné předsednutí s aportem v tlamě. (zatím když si sedná, aport pustí) Nově jsem to zkoušela s pytlkem plným pamlsků a ten je ochotna držet déle :-) Budeme zlepšovat předsednutí (aby si sedla sama - bez povelu) a delší klidné držení aportu.

 
 

 

Kontakt

Jana Nečasová (Zíková), Petra Brodská

jchlumska@seznam.cz. p.jancickova@seznam.cz

p.jancickova@seznam.cz

606 390 049

Želiv 345
394 44

Hlavní 7
Větrušice
25067

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode